"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2011 » Серпень » 12 » Оплот здоров’я нації
10:37
Оплот здоров’я нації
Великої пошани і поваги заслуговує важка і самовіддана професія ветеринарного працівника, який стоїть на сторожі поширення гострих інфекційних захворювань, як для тварин, так і для людей. Сьогодні кожен працівник цієї галузі, що обрав професію за покликанням душі, робить все від нього залежне, для забезпечення благополучної епізоотичної ситуації. І в тому, що вона нині стабільна – велика заслуга всіх ланок ветеринарної служби.
Робота служби ветеринарної медицини району полягає не тільки в організаційних заходах, а й у повсякденній, рутинній роботі з лікування тварин та профілактики їх захворювань, різноманітних лабораторних досліджень з метою виявлення та попередження розповсюдження інфекцій.
З 2005 року районну державну лабораторію ветеринарної медицини, яка є структурним підрозділом управління ветеринарної медицини в Ічнянському районі очолює Олена Проценко. Це завдяки їй колектив, де працюють в основному жінки, дружній та згуртований. Вони створюють атмосферу затишку і доброзичливості, яку відвідувачі відчувають тільки переступивши поріг установи. Люди звертаються з різноманітними питаннями та проблемами. Але кожен залишає ветустанову без прикрих вражень, хоча часом декого і не задовольняє отримана відповідь.
Лабораторія атестована на право проведення робіт у сфері поширення державного метрологічного нагляду та має дозвіл на право працювати з мікроорганізмами ІІ-ІV груп патогенності. У процесі підготовки до акредитації, проведено ремонт у приміщенні, зміцнена матеріально-технічна база.
Підсумовуючи роботу Ічнянської лабораторії ветеринарної медицини протягом семи місяців 2011року, слід зазначити, що велася вона досить результативно. Стовідсотково виконано плани протиепізоотичних заходів, адже лабораторно-діагностична робота є досить важливою складовою діяльності підрозділів ветеринарної медицини в районі та у комплексному підході до забезпечення нею покладених державою функцій. У ветлабораторії працюють три ветлікарі, три ветлаборанти, два ветсанітари та водій. Навантаження на працюючих велике, однак, відданість справі свого життя, бажання бути корисними людям, почуття обов’язку та, як кажуть, відстоювання честі мундира не дають їм розслаблятися чи схибити.
У лабораторії утримують віварій для лабораторних тварин: кролів, білих мишей, морських свинок та барана, які використовуються у роботі для проведення діагностичних досліджень, встановлення біопроб.
Олена Володимирівна приділяє багато уваги підвищенню професійного рівня спеціалістів, їх кваліфікації, навчанню, стажуванню. Ветлабораторія тісно співпрацює із сільгосппідприємствами різних форм власності та індивідуальними власниками тварин з усіх 72 населених пунктів району. Відповідно до укладених угод ведуться необхідні лабораторні дослідження. Під пильним контролем і переробні підприємства: ВАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла» і ПАТ «Ічнянський молочноконсервний комбінат». Попри зміни в економічних відносинах, роботи працівникам Ічнянської РДЛВМ вистачає.
Великого значення працівники ветлабораторії надають інформуванню населення щодо небезпечних захворювань, які загрожують худобі, що утримується у приватних господарствах. Саме роз’яснювальна робота відіграє позитивну роль у запобіганні поширення збудників інфекцій.
Не забувають працівники ветмедицини району і своїх колег, котрі нині на заслуженому відпочинку, а у свій час доклали чимало зусиль для розвитку та іміджу служби, пишаються їхніми успіхами і примножують їх. Недарма здобутки працівників ветеринарної служби району неодноразово відзначалися і на районному, і на обласному рівнях.
З високими показниками зустрічають своє професійне свято та подвійний ювілей ветеринарної служби працівники усіх підрозділів управління ветеринарної медицини в Ічнянському районі, зокрема й ветлабораторії, і нинішнього року. А тому – й серця радіють і настрій хороший. Відповідальність, яку взяли на себе виправдали, зарекомендувавши себе блискучими професіоналами і відданими обраній професії.
Микола Смілик
Переглядів: 679 | Додав: 12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук