"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Липень » 7 » Нотатки із сесії
14:42
Нотатки із сесії
Нагородили депутатів-благодійників
22 червня у школі мистецтв відбулася двадцята сесія Ічнянської районної ради сьомого скликання. Депутати розглянули дев’ять питань.

На початку сесії голова благодійної організації «Тиловий фронт Ічнянщини» Ніна Кошмар подякувала за допомогу Збройним силам України депутату районної ради Григорію Наталусі та вручила подяку. Голова ГО «Народна рада Ічнянщини» Віталій Чешко, вручаючи дипломи, дякував за допомогу депутатам Олександру Мащенку, Миколі Буренку та Олександру Бондарю і .
У ході засідання депутати не підтримали пропозицію голови фракції «Батьківщини» Віктора Іващенка внести на розгляд сесії звіт РДА про здійснення повноважень в галузі освіти та медицини.розглянутийна профільній комісії –
Водночас депутати підтримали звернення фракції Аграрної партії до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо проведення земельної реформи, яке озвучив Микола Буренко.

Про стан пожежної безпеки на території арсеналу

Основне завдання військової частини А 1479 – забезпечення військ боєприпасами. На арсеналі проводиться їх технічний огляд: складання, ремонт, підготовка до відправки у військові частини, що беруть участь в АТО на території Донецької та Луганської областей. З початку року відправлено близько восьми тисяч тонн боєприпасів. Проте значний запас знаходиться на території і вкрай важливо забезпечити їх надійне зберігання.
Згідно з бюджетною програмою «Забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз та складів озброєння, ракет і боєприпасів Збройних Сил України» військовій частині А 1479 на 2017 рік виділено 4 млн. 753,80 тис. грн.
Проблемою є очищення технічної території та забороненої зони від сухостою, а також дерев, що заважають руху транспорту на трасі Ічня-Дружба. За погодженням відповідних природоохоронних установ санітарну вирубку мають провести ДП «Чернігівський військовий лісгосп», «Жадьківське лісництво» ДП «Прилуцьке лісове господарство» та Ічнянський нацпарк. Прилуцький лісгосп виготовляє дозвіл на проведення цих робіт. На засіданні науково-технічної ради нацпарку прийнято рішення щодо проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісових масивах, прилеглих до військової частини А 1479.

[c]Зміни до районного бюджету на 2017 рік
[/c]
Депутати внесли зміни до рішення сесії районної ради від 22 грудня 2016 року «Про районний бюджет на 2017 рік». Зокрема, визначили доходи районного бюджету у сумі 210357,1 тис. грн., у тому числі до загального фонду – 208486,6 тис. грн., спеціального – 1870,5 тис. грн. Затвердили перелік об’єктів, фінансування яких здійснюватиметься за кошти бюджету розвитку та видатки на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі 5268,1 тис. грн.
Також затвердили обсяги трансфертів з місцевих бюджетів районному бюджету в сумі 655,7 тис. грн. Кошти направили відділу освіти на заробітну плату працівникам загальноосвітніх закладів у сумі 250 тис. грн., Гужівській ЗОШ – 133 тис. грн. на придбання дров та металопластикових вікон, Бурімській ЗОШ – 10 тис. грн. та Рожнівській ЗОШ – 2 тис. грн. на спортивний інвентар, Рожнівській ЗОШ – 12 тис. грн. на проектор, Дорогинській ЗОШ – 3 тис. грн. на монтажний кабель, Бакаївському НВК – 13 тис. грн. на спортивний інвентар та запчастини для шкільного автобуса, Монастирищенській ЗОШ – 10 тис. грн. на холодильник, Ічнянському ЦПМСД – 6,5 тис. грн. на запчастини до санітарного автомобіля для Гмирянської СЛАЗПСМ, Городнянському ФАПу – 4 тис. грн. на матеріали та інвентар, Монастирищенській СЛАЗПСМ – 14 тис. грн. на пально-мастильні матеріали та зимову гуму, Дорогинській СЛАЗПСМ – 73,2 тис. грн. на заміну вікон та запчастини для санітарного автомобіля, Крупичпільській СЛАЗПСМ – 46 тис. грн. на предмети й матеріали та бензин, Бакаївському ФАПу – 29 тис. грн. на нові двері та матеріали для ремонту, Івангородському ФАПу – 5 тис. грн. на будівельні матеріали, Ольшанській СЛАЗПСМ – 23 тис. грн. на бензин, Максимівському ФАПу – 5 тис. грн. на будівельні матеріали, Гужівському ФАПу – 7 тис. грн. на предмети та матеріали, ЦРЛ – 10 тис. грн. на медичне обладнання.
Заудайська школа стане філією Ічнянської ЗОШ №4

Наразі триває реформування освітянської галузі. Зокрема, на Чернігівщині та інших областях створюються освітні округи, опорні навчальні заклади та його філії.
На сьогодні більшість шкіл малокомплектні. Створення опорного закладу дасть можливість сконцентрувати та ефективно використовувати наявні ресурси, спрямовувати їх на задоволення освітніх потреб учнів (вихованців), створити єдину систему виховної роботи.
У нашому районі вперше буде створено Ічнянський освітній округ. У березні-квітні 2016 року в області проводився конкурс «На кращий проект опорної школи», в якому брала участь й Ічнянська ЗОШ №4. На базі цієї школи й планують створити опорний заклад з філією Заудайської ЗОШ І ступеня.
Тому на сесії депутати прийняли рішення про припинення юридичної особи «Заудайська школа І ступеня» шляхом приєднання до Ічнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 в статусі відокремленого підрозділу (філії).
Філія й надалі виконуватиме функції початкової школи, де навчатимуться учні. Залишиться той же штат працівників: два педагоги.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук