"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Січень » 19 » «На село, мабуть, хліб у другій печі випікають»
15:07
«На село, мабуть, хліб у другій печі випікають»
Віра Трохименко, с. Вишнівка, 56 років:
– Магазинний хліб дорогий, тому печу сама. До пшеничного борошна вищого ґатунку домішую житнє. Підходить, розкладаю у форми – і в піч. На тиждень вистачає дві буханки. Колись тісто замішували на заквасці із пророщеного жита, хмелю, солоду. Це був здоровий корисний хліб, який зберігався більше місяця. Зараз в селі трудно виживати. Якщо й молоко не здаватимемо, хтозна що буде.
Ольга Шара, м. Ічня, 26 років:
– Більше купуємо київський хліб. Він смачний і хорошої якості. Наприклад, прилуцький швидше черствіє. Його купуємо, коли немає київського. У Ніжині беремо «Бородинський». Ніколи не куштувала випеченого хліба у хлібопічці чи мультиварці. Тому не знаю, який він за смаком, кажуть – смачний.
Людмила, с. Бережівка, 62 роки:
– Треба, щоб конкуренція була між виробниками, тоді й про якість дбатимуть. Раніше в наше село привозили черствий хліб. Збирають у місті по магазинах і до нас везуть, що не продали. Тепер ніжинський хліб став набагато кращий від прилуцького. Люди кажуть, що на село, мабуть, хліб у другій печі випікають.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 470 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук