"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Березень » 15 » На Ічнянщині відновлено «Просвіту»
14:56
На Ічнянщині відновлено «Просвіту»
У грудні минулого року в Ічні відбулися установчі збори ічнянського районного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка. Перші осередки «Просвіти» тут діяли уже в 1910 р. Головою обрано Євгена Дзюбу із Монастирища.
Накреслено попередній план на 2018 р. Це продовження проекту «УПА очима східняків: рабів до Раю не пускають» – створення документальних фільмів-репортажів про національно-визвольні змагання нашого народу.
У Ютубі (набравши «Євген Дзюба» та назву проекту) можна переглянути дев’ять фільмів про Західну Україну та інтерв’ю Патріарха Філарета, Блаженнійшого Святослава, архієпископа Ігоря Ісаченка, громадського діяча з Чикаго Романа Яцковського, голову «Просвіти» Павла Мовчана тощо. Зараз збираємо матеріал про Велику Україну (так мешканці Галичини називають Наддніпрянщину).
З метою національно-патріотичного виховання започатковується Відкритий фестиваль патріотичної пісні та поезії «Чернігівська Січ». Він буде проходити в трьох номінаціях: конкурс патріотичного вірша; конкурс патріотичної пісні; парад вишиванок.
Фестиваль проходитиме у три етапи: районний; обласний; відкритий (загальноукраїнський).

Загальноукраїнський етап пройде 30 червня (на честь Конотопської битви 1659 р.) у Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка».
З положенням про фестиваль «Чернігівська Січ» можна ознайомитись на сайтах: ГО «Ічнянський активіст» 04633і.wordpress.com; Ічнянська міська рада: cg.gov.ua/ns/ichnya; соціальній мережі «Фейсбук». Набрати « I-й Відкритий фестиваль патріотичної пісні та поезії «Чернігівська Січ» та Ічнянській центральній районній бібліотеці для дорослих (Надія Прочай).

Про участь у фестивалі «Чернігівська Січ» уже заявили львів’яни.
За домовленостями з просвітянами Івано-Франківщини влітку до с. Космач виїздить гурт шкільної молоді Ічнянщини для пошукової роботи про діяльність та поховання вояків УПА з Чернігівщини, Сумщини, Полтавщини тощо.
6 березня цього року відбулася ділова зустріч активу районного осередку «Просвіти» з відомим далеко за межами Чернігівщини депутатом обласної ради, благодійником, головою правління благодійного фонду «Відродження Качанівки» Віктором Кияновським. Він надав багато слушних зауважень і погодився фінансувати заходи Ічнянської «Просвіти».
Закликаємо ічнянців до співпраці в розбудові власного дому і загалом нашої неньки України.
Євген Дзюба, голова Ічнянського
районного осередку «Просвіта»
Переглядів: 439 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук