"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Червень » 7 » Люди у Безбородьковому дружні
13:33
Люди у Безбородьковому дружні

Село Безбородьків має більш ніж столітню історію. За часів поміщика Маслова там була маслобійня, великий фруктовий сад, за «совєтів» у селі вирощували овечок.
Сьогодні населений пункт занепадає і, за словами в. о. старости Бурімської сільради Юрія Ільченка, вже не має перспектив на відродження.
У Безбородьковому проживає не більше п’ятдесяти людей, або, за підрахунками місцевих, близько дванадцяти сімей. Не працює ні магазин, ні клуб, нема й бібліотеки. Навіть виборча дільниця в сусідній Бурімці, за 17 кілометрів. Останній школяр закінчив школу ще чотири роки тому. Щодня його возив у Дорогинку шкільний автобус.
Однак жителі знаходять час та привід порадіти життю.
– Для мене люди в Безбородьковому унікальні, – розповідає Юрій Ільченко. – От виганяють корів весною на пашу – і влаштовують собі з цієї нагоди свято. Торік сільрада? вирішила облагородити в них кладовище, придбала плити та стовпи для бетонного паркану. Збиралися наймати робітників для його встановлення, але не довелося. Місцеві чоловіки самостійно поставили 140 метрів паркану. А жінки за день пофарбували. На таку завзятість просто не очікував. Що й казати – дружнє село. За таку совісну роботу хотілося віддячити людям, зробити щось приємне. Вирішили за кошт сільської ради купити для них бесідку. Установили її 25 травня з місцевими чоловіками. Хай у людей залишиться добрий спомин.
Андрій Грудницький
Фото автора
Переглядів: 564 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук