"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 24 » Коштів на зарплату вистачить до кінця року
15:39
Коштів на зарплату вистачить до кінця року
Перевиконання районного бюджету дасть змогу всім бюджетним установам завершити рік без заборгованості із заробітної плати. У той час як в області тринадцять районів матимуть проблеми зі сплатою зарплати. Про це під час чергової сесії повідомила в. о. начальника фінансового управління Алла Різука.
За її словами районний бюджет перевиконали на 24%, або на 8 млн. 243 тис. Основу надходжень становить податок на доходи фізичних осіб та податок на прибуток комунальної власності, які становлять 98,8% у структурі доходів районного бюджету.
Ріст надходжень пов’язаний з надходжень податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за паї – 6,6 млн. грн. та виплати дивідендів «Тростянець-Агро» – 1,3 млн., «Інтер» – 2,4 млн., «Агротрейдер» – 1,2 млн. Найбільшими ж платниками ПДФО за 9 місяців стали підприємства кластеру «Росток-Холдинг» – 7 млн., СТОВ «Інтер» – 6,9 млн., «Агротрейдер» – 3,9 млн., «Ічнянський завод сухого молока та масла» – 3,4 млн., ТОВ «Тростянець-Агро» – 2,3 млн., ТОВ «Рожнівка-Агро» – 2,1 млн., ТОВ «Агрокім» – 2,1 млн.

Директор – за конкурсом
Депутати районної ради вирішили призначати керівників закладів культури комунальної власності за конкурсом. Претендент на посаду повинен обов’язково мати вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років та план розвитку закладу.
Згідно з положенням відбір кандидатів проводитиме комісія, а її засідання транслюватимуться на офіційному сайті. Серед низки вимог до кандидата також передбачено деякі «пільги». Зокрема перевагу під час голосування отримає людина з післядипломною освітою у галузі управління, науковим ступенем, досвідом роботи на керівних посадах у сфері культури тощо.
Але конкурс можуть не проводити, якщо потрібно буде призначити керівника в заклад культури у територіальних громадах з населенням до 5 тисяч жителів. Інакше сільські будинки культури ризикували б залишитися на довгі роки без керівників.

У ЦПМСД списали сміттєвий бак, колодязь та сарай
У центрі первинної медико-санітарної допомоги провели інвентаризацію і виявили низку основних засобів непридатних до використання. У переліку – сміттєвий ящик 1972 року випуску, колодязь 1957 року та аварійний сарай 1950 року. Списання, як і вимагає закон, провели рішенням районної ради.

У програмі «Питна вода» – зміни

Депутати районної ради внесли зміни до районної програми «Питна вода». У переліку заходів на 2017-2020 роки передбачені: ремонт водогонів та очисних в Ічні, будівництво артезіанської свердловини у Бережівці, підвідних водогонів з Ічні до Гмирянки та Гужівки.
Два роки тому порушувалося також питання будівництва підвідного водогону до Бурімки. Але у новій програмі цих робіт не передбачили. Як пояснила завідувач сектору житлово-комунального господарства РДА Катерина Волеватенко, це пов’язано із відсутністю технічної документації, яку мала б розробити сільська рада.
З цього приводу Бурімський сільський голова Юрій Ільченко зауважив, що він не бачив потреби витрачати кошти на технічну документацію, яка б просто пролежала два роки без руху. Однак пообіцяв, що як тільки в районному бюджеті будуть кошти на будівництво підвідних водогонів, то відразу візьметься за виготовлення документації.

У районній раді скоротять штат

У районній раді запланували звільнити частину працівників виконавчого апарату. Пов’язано це з утворенням об’єднаної громади, а отже зменшаться обсяги роботи райради та скоротяться надходження до районного бюджету.
Голова районної ради Григорій Герасименко вже на черговій сесії має запропонувати нову структуру виконавчого апарату. За його словами, попередження про звільнення стосується всіх без винятку працівників, зокрема і рядового персоналу – водія та техпрацівника.
Проти такого прискорення подій заперечив заступник голови районної ради Микола Небеський. Він відмітив поспішність рішення, адже потрібно дочекатися прийняття нового бюджету районної ради, створення виконкому в Ічнянській об’єднаній громаді для узгодження напрямків роботи. Позицію свого заступника голова не підтримав і рішення про майбутнє вивільнення працівників райради все ж прийняли.
Андрій Грудницький
Переглядів: 447 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук