"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 10 » Як можна використати монетизовані субсидії
15:25
Як можна використати монетизовані субсидії
Хоча виплата монетизованих субсидій мала розпочатися ще 2 листопада, у районному управлінні соціального захисту населення розповіли, що 7 листопада коштів на ці виплати – потрібно понад 2 мільйони 250 тисяч гривень – ще не було.
Понад 3400 одержувачів субсидіїмають отримати близько 660 гривень. Сума хоч і не велика, але все ж можна помріяти, як її витратити. На жаль, варіантів не так і багато: заткнути маленьку дірку в сімейному бюджеті чи заплатити за комуналку.
Логічно було б зекономлені кошти потратити саме на енергозбереження. У такому разі 660 гривень упродовж наступних років працюватимуть на сімейний бюджет.
От наприклад, за 50-200 грн. можна придбати насадку на кухонний кран – аератор. Вона підмішує до води повітря, при цьому не змінюючи силу потоку. Таким чином можна зекономити близько 50% води.
Хорошим варіантом також є заміна всіх лампочок на світлодіодні. Вартість якісної лампи потужністю 20 Вт (еквівалент звичайної сотки) становить близько 100-150 грн. Якщо замінити нею люмінесцентну чи лампу накалювання, можна протягом року зекономити від 50 до 200 грн.
А ще за 600-700 грн. реально придбати електромультиварку, нову чи яка була у вжитку. Інтернет рясніє подібними пропозиціями. Нею вигідно користуватися влітку, коли у більшості немає субсидій. Коефіцієнт корисної дії мультиварки – майже 100%, а газової плити – лише 40-60%. Тобто на приготування каструлі борщу їй потрібно на половину менше енергії. Ось вам і економія газу.

А як самі люди збираються розпорядитися своєю монетизацією ? Вкладуть гроші в енергоефективність чи витратять на вирішення поточних проблем?

Микола Плєвако, залізничник, 44 роки, Більмачівка:
– Сьогодні все таке дороге, що 700 гривень монетизації – просто смішні гроші. Толкового за них нічого не купиш. А взагалі у мене субсидії немає. Навіщо вона мені, якщо опалюю будинок дровами?
Аліна Неня, 22 роки, вихователь, Ічня:
– Субсидію отримують батьки. Як вони розпорядяться цими коштами, не знаю. Але якби я отримала 700 гривень, то купила б щось для дому. Можливо, посуд чи кілька економних лампочок.
Геній Вовк, пенсіонер, 81 рік, Ічня:
– Гроші використаю винятково на ліки. У мене жінка хвора, і одної її пенсії не вистачає. Добре хоч субсидія виручає, бо заплатити за комуналку не вистачило б і двох пенсій. Прикро, що пенсіонери за багато років не заробили достойної пенсії і вимушені жити в злиднях.
Валентина, домогосподарка, 37 років, Парафіївка:
– Хотілося б, щоб виплатили всю суму економії, а це більше трьох тисяч. Та краще синиця у руках, ніж журавель у небі. Сховаю гроші, як то кажуть, під подушку, бо збираю на мрію – з’їздити в Єгипет на відпочинок. Хай це і невеликі гроші, але піраміди стануть хоч трохи ближчими.

Андрій Грудницький
Переглядів: 423 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук