"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Грудень » 29 » Історія і сьогодення школи мистецтв
14:51
Історія і сьогодення школи мистецтв

1 вересня 1962 року Ічнянська музична школа вперше відкрила двері для своїх 75 вихованців. Дітей навчали гри на баяні, фортепіано, бандурі, духових інструментах. 1994 року її реорганізували у школу мистецтв, де стали викладати хореографію, а з 2000-го – образотворче мистецтво.
За 55 років школа випустила 907 вихованців, з них 10% закінчили вищі мистецькі заклади і працюють у сфері культури.
Сьогодні Ічнянська школа мистецтв – сучасний заклад естетичного виховання, який очолює Юлія Федорчук. На музичному, хореографічному та художньому відділах 27 викладачів навчають 310 дітей. Двадцять чотири випускники повернулися у рідні стіни викладачами.
Тут створені творчі колективи – дитячий хор «Барвінок» (керівник Ірина Денисенко), інструментальний ансамбль «Веселі музики» (керівник Людмила Кузьменко). Перші кроки робить оркестр народних інструментів (керівник Наталія Остапець). Учасники танцювального колективу «Надія» – переможці всеукраїнських та міжнародних хореографічних конкурсів (керівники Надія та Аліса Яцеленко). У класі образотворчого мистецтва (викладач Олена Власко) зібралися діти, які із захопленням опановують таємниці жанру, відтворюючи у своїх роботах розуміння навколишнього світу, втілюють власні фантазії та мрії. Робота класу духових інструментів (викладач Олександр Пабат) розпочалася з перемог на обласних та міжнародних конкурсах. Ансамбль народних інструментів (керівник Тетяна Бабич) є оркестровою групою аматорського творчого колективу «Срібні роси».
Педагоги вчать дітей любити мистецтво і бути естетично освіченими. Їхні учні стають призерами різних конкурсів, з них виходить молода когорта музикантів і на мистецькому небосхилі спалахують нові зірки.
24 грудня з нагоди ювілею у районному будинку культури зібралося чимало шанувальників мистецтва ювілярів. Святковий концерт відбувся за участі педагогів, вихованців та випускників школи. Талановиті виконавці подарували глядачам неймовірні враження, святковий настрій та унікальну можливість поринути у чарівний світ музики й танцю.
З ювілеєм вітали заступник міського голови Ічнянської об’єднаної громади Олександр Бондар, в.о. начальника відділу культури і туризму Альона Волошко, викладач школи мистецтв Тетяна Бабич. Від керівництва району школа отримала подарунок – три нові баяни та музичний центр для хорового відділу.
У ході заходу ічнянці переглянули слайд-фільм з історії школи.
Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора
Переглядів: 536 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук