"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Вересень » 22 » Ічня відсвяткувала День міста
16:51
Ічня відсвяткувала День міста

Цьогорічне святкування Дня міста відбулося з традиційними вшануванням воїнів колишніх і нинішніх, виставкою народних умільців, велелюдним ярмарком, авіа-шоу, насиченою концертною програмою і вже без урочистої ходи трудових колективів.
Організатори постаралися – і порадували ічнянську публіку виступами відомих співаків Катерини Бужинської та Олександра Кварти.
Широко були представлені на святі місцеві таланти: вихованці школи мистецтв, дитячий хореографічний ансамбль «Ічняночка», художні колективи РБК та сільських будинків культури з Гужівки, Більмачівки, Бурімки, Рожнівки, Хаєнок, Монастирища, Заудайки, Іржавця, Крупичполя, Гмирянки, Дорогинки. Деякі з них уперше виступали на головній сцені міста.
Свої виступи представили учні міських шкіл та гімназії – як завжди, сповнені щирої дитячої любові до рідного міста й України.
Для дітей у міському парку – безліч розваг: театральна вистава, ігри, атракціони. Уперше працював агрозоопарк: фермери розмістили у загорожах теля, поросят, морських свинок, вулик.
Одяг, взуття, сортову картоплю, малину, глечики, приправи та інший крам продавали місцеві та приїжджі торговці на площі Тараса Шевченка. зі Слов’янська навіть привезли вироби з червоної глини.
У парку ім. Степана Васильченка свою продукцію представляли промислові, сільськогосподарські підприємства та підприємці району. Куліш, шашлики, вареники, деруни, медовуха – народ їв, пив, веселився.
Спілка учасників бойових дій АТО організувала збір коштів на потреби організації і допомогу сім’ям бійців, які сьогодні на передовій, – зібрали 4700 грн.
Свято ічнянцям сподобалося. Кожен, від малого до великого, міг знайти розваги до душі. Вечірню дискотеку молодь теж оцінила.

Відзначили нагородами
Звання почесного громадянина Ічні цього року надали трьом особам. Посмертно – загиблим у зоні АТО Станіславу Кривоносу та Володимиру Моісеєнку. А також за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста – голові облдержадміністрації Валерію Кулічу, який приїхав того дня в Ічню на свято.
Медаль «За оборону рідної держави» отримала медик-військовослужбовець 58-ї окремої механізованої бригади Людмила Бриця. Відразу після святкування мужня жінка знову вирушила на передову і повезла для бійців подарунок з Ічнянщини – 14 короваїв, які випекли сільгосппідприємства, сільські ради, підприємці та фермери району.

Наталія ЄПІФАНОВИЧ
Фото автора


Переглядів: 883 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук