"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2017 » Листопад » 10 » Футбольні висоти юнки з Дорогинки
15:47
Футбольні висоти юнки з Дорогинки

Футбол – не жіноча гра. Цей стереотип ламає 17-річна Руслана Костенко з Дорогинки, гравець жіночої команди Вищої ліги «Єдність» з Плисок. Дівчина професійно займається футболом і хоче стати дитячим тренером.
У дитинстві Руслана проводила найбільше часу не з дівчатками -однолітками, а сусідськими хлопцями, набиваючи м’яча. Із задоволенням грала у футбол з однокласниками, навчаючись основним правилам і прийомам гри на уроках фізкультури та після школи. Коли меншому братику Владиславу батьки подарували м’яча, він часто просив, щоб сестричка поганяла з ним. З кожним роком любов до футболу тільки міцнішала.
У восьмому класі дівчина дізналася, що у Ніжині діє дівчача команда. Тричі на тиждень після уроків вона сідала на ніжинський автобус і їхала на гру. Це був її перший серйозний рік, який провела у футболі. Виступаючи на обласних змаганнях, Руслана привернула до себе увагу тренерів, які запропонували стати вихованкою обласної школи-інтернату та грати у «Спартаку» (Чернігів).
Цього року Руслана вступила до обласного коледжу економіки та технологій, не залишаючи футбольну кар’єру. Вона півроку здобуває професійний досвід у жіночому футбольному клубі «Єдність». Грає на позиції півзахисника, на її рахунку понад 20 голів. За словами дівчини, її команда у рамках чемпіонату України Вищої ліги 2017-2018 рр.. перебуває на п’ятому місці турнірної таблиці. Футболістка має близько двох десятків медалей та приз «Кращий нападник», який отримала торік.
Ще є багато скептиків, які не розділяють захоплення дівчат чи жінок футболом. Але вона готова доказати їм, що цей вид спорту може претендувати на загальне визнання. Дівчина вважає, що футбол – це і жіночий вид спорту. І докладає максимум зусиль, аби показати всім, що футбольне поле – це й дівчача територія. Друзі та рідні підтримують юну футболістку і пишаються нею, а особливо мама, Тетяна Миколаївна, і тато, Руслан Миколайович. А хлопці з рідного села не оминають нагоди пограти з нею у футбол у ті не часті дні, коли вона приїздить додому.
Руслана переконана, що гра розвиває спритність, вміння думати і швидко приймати рішення, передбачати дії партнерок та вгадувати тактику суперниць. І як кожен вид спорту, це велика школа для самоорганізації та самовдосконалення.

Світлана Цюпка
Переглядів: 443 | Додав: lora | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук