"Трудова слава" ІЧНЯНСЬКА ГАЗЕТА

Категорії розділу

Головна » 2018 » Грудень » 17 » Час готувати прикраси
10:03
Час готувати прикраси
До Нового року залишилось якихось два тижні,
а отже, можна діставати коробку з ялинковими прикрасами та протирати їх від пилу.
Та насамперед – подбати про новорічну красуню.


Ціна питання
Найвигідніше купити ялинку прямо в держлісгоспі. Як свідчить практика, ціни там завжди нижчі. Офіційною реалізацією новорічних дерев у нашому районі займається Прилуцький держлісгосп через Жадьківське лісництво.
Вартість новорічних ялинок цього року порівняно з 2017-м, суттєво не змінилася. Ялинка до одного метра коштує 48 гривень (торік – 45). Решта цін без змін: до півтора – 57, до двох – 72 грн. За 100 гривень можна купити хвойне деревце аж під саму стелю.

Перевірити легальність
На ринку ціни – вищі. І тут можуть продавати незаконно зрубані дерева, на яких немає чіпа. Це – самоклеюча етикетка чи пластикова бирка зі штрих-кодом. Якщо його ввести на сайті Держагентства лісових ресурсів, то можна перевірити походження купленого вами дерева. Якщо чіп є, а інформація на сайті відсутня – ялинка теж могла бути зрубана незаконно. Перевірити легальність новорічного дерева прямо на місці покупки можна і за допомогою додатка для мобільного «уalynka.info». Потрібно лише ввести цифровий номер ялинки.

Покарання для браконьєрів
Красти новорічну ялинку в лісі – погана ідея. А ще це досить дорого. Штраф за незаконне вирубування складається з вартості заподіяної шкоди лісу та адміністративного штрафу. Розмір шкоди залежить від місця незаконної рубки та діаметра дерева і може сягнути більше тисячі гривень.

Хороша альтернатива
Найкраще мати штучну ялинку. Але хороші – коштують від тисячі й дорожче, а дешеві мають вигляд, гірший за йоршик для унітазу. Тому тут лишається обмежитися новорічним хвойним букетом, або ж відкорковувати шампанське під головною ялинкою вашого населеного пункту.
Андрій Грудницький
Переглядів: 330 | Додав: lora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Пошук